Prima Sfântă Împărtăşanie

Pentru Biserica Catolică, educaţia religioasă a credincioşilor săi a fost mereu o preocupare majoră şi permanentă. De aceea, la diferite vârste ale credincioşilor, Biserica întăreşte virtuţiile religios morale în conştiinţă prin catehezele care se fac potrivit vârstei şi momentului respectiv.

Pentru copii un moment important în aprofundarea cunoştinţelor moral religioase pe care le-au primit încă din familie, îl constituie pregătirea pentru marea întălnire cu Isus Euharisticul la Prima Sfântă Împărtăşanie.

Pentru acest moment deosebit de sacru dar şi emoţionant, începând cu vârsta de 7 ani copiii sunt pregătiţi şi înflăcăraţi cu mult tact şi atenţie. Ei sunt introduşi în Misterul lui Dumnezeu prin învăţarea Catehismului Catolic şi Mica Biblie timp de doi ani de către cateheta parohiei noastre prof. Marica Dragoş si prof. Ana Maria Zbona.

Nu de puţine ori pregătirea copiilor pentru Prima Sfântă Împărtăşanie a avut caracter apostolar deoarece copii având cunoştinţe religioase profunde şi proaspete au reamintit şi celor din familie sau prietenilor adevărurile de credinţă uitate sau atrofiate.

La sfârşitul acestei perioade de pregătire, după ce s-au întâlnit prima data cu Isus Euharisticul, copii prezintă spre bucuria părinţilor şi a bunicilor în faţa întregii comunităţi un program religios emoţionantprin care sensibilizează adoleşcenţii şi adulţii care îşi aduc aminte de prima lor Sfântă Împărtşanie, după care copii sunt răsplătiţi cu o adapă creştină în curtea Bisericii.

Îmbracaţi în haine de sărbătoare, băieţii în costume negre şi cămăşi albe, iar fetiţele în rochiţe de mireasă, cu toţii trăiesc la intensitate maximă acest eveniment deosebit din viaţa lor.

Fotografiile şi filmuleţele înregistrate la acest minunat eveniment sunt păstrate cu grijă în familie şi apoi savurate din când în când împreuna cu cei dragi.

Din curtea Bisericii bucuria se continuă şi acasă unde sunt invitaţi prieteni şi rude ale celui care s-a împărtăşit pentru prima dată, şi aşa putem spune că bucuria nu este numai a celor care s-au unit pentru prima dată cu Isus în Sfânta Taină ci este generală.

În parohia noastră această tradiţie a reînviat începând cu anul 1991 şi a continuat în fiecare an.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate darurile primite, Lui să-I fie Gloria şi Mărirea În vecii vecilor!

© 2011 - 2022 www.parohiatarsolt.ro